Afbeelding
Pluskoor Gelderse Vallei

Edese projecten ontvangen bijna 9000 euro van Cultuurfonds

27 maart 2024 om 17:30 Kunst

EDE Het Cultuurfonds Gelderland draagt in het eerste kwartaal van 2024 voor bijna 9000 euro bij aan cultuur- en natuurprojecten in de gemeente Ede.

Het fonds investeert in de gehele provincie Gelderland ruim 280 duizend euro in culturele projecten. Kunstenaars kunnen elk kwartaal een financiële bijdrage aanvragen voor een bijzonder project waar zij mee bezig zijn. In de gemeente Ede gaan deze bijdragen naar vijf verschillende projecten.

Het Vocaal Ensemble ontvangt ten eerste van het Cultuurfonds 2000 euro voor diens concert van Bachs Hohe Messe. Het symfonieorkest Sonante krijgt eveneens voor diens concert tijdens de lustrumviering van de muziekvereniging 750 euro. Ook het Pluskoor Gelderse Vallei ontvangt 750 euro voor haar presentatie Van Hemel en Aarde. 

Verder ontvangt de Stichting voor Christelijk National Schoolonderwijs Ede 5000 euro voor de herinrichting van twee groene speelplekken. Ten slotte ontvangt Legendary Music Stichting 3000 euro voor diens concertreeks ‘NFO Fully British’.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie